Monday, January 19, 2009

Sukad di Kampus Induk 2009

Semalam selesai sudah SUKAD sidang 2008/2009 yang diadakan di Kampus Induk, Pulau Pinang yang mana Johan Lelaki dan Wanita di rangkul oleh Murni Nurani. Manakala naib Johan Lelaki Jaya dan Ketiga Lembaran. Monopoli sukan masih di bawah kampus cawangan walaupun fasiliti sukan kurang berbanding kampus Induk.

Pada kali ini pasukan Jaya menjadi Johan acara bola Tampar untuk kali ketiga berturut. Kalah pada set pertama dengan 25 - 23 kepada Lembaran. Pasukan Jaya Bangkit menang 3 set berturut utk memastikan kemenang mutlak acara bola Tampar milik Jaya. Lembaran menjadi Naib Johan dengan memberi saingan yang sangat berkualiti. Bak kata penyokong "ni bukan level sukad dah ni, mcam sukan SEA dan ni". Tahniah kepada pasukan dari Kampus Engineering. Bola Tampar wanita menyaksikan pasukan Jaya terkandas di peringkat separuh akhir menentang pasukan Saujana. Perlawanan sehingga ke Rubber set amat memdebarkan.

Dalam acara bola keranjang pasukan Jaya Tewas kepada pasukan Lembaran pada peringkat separuh akhir. Pasukan Jaya pada awalnya mendahului dengan baik namun tertewas juga akhirnya. Pada peringkat akhir pasukan lembaran tewas kepada pasukan PETAS yg diwakili oleh pemain USM. Bagi bola keranjang wanita, pasukan Jaya berjaya melayakan diri ke peringkat akhir. Satu pencapaian yang membanggakan, namun diperingkat akhir pasukan Jaya bertemu pasukan PETAS yang juga pemainnya mewakili USM, pasukan Jaya dibelasah teruk oleh PETAS, namun perkembang positif bg pasukan Jaya kerana kebanyakan pemain masih muda.

Dalam acara softball pasukan Jaya tewas kepada Bakti di peringkat Separuh akhir. Namun menurut pengawa Jaya, kita mempunyai bakat-bakat yang baik utk dimajukan. Bagi acara kriket pula, Jaya ungul dengan kilauan Emas. Kedua-dua sukan ini akan dibanggunkan di peringkat kampus sebagai yg dibuat dengan pasukan hoki yang menjalani latihan di bawah jurulatih bertauliah di Induk setiap minggu dengan desa membiayai kos pengangkutan. Acara tenis Jaya mendapat tempat ke-2 seperti biasa.

Bagi acara Hoki, hasil daripada program pembangunan Pasukan Hoki Jaya dan Lembaran Lelaki serta Hoki wanita Jaya menunjukkan peningkatan yang mengagumkan. bermula daripada tahun lepas, pasukan ini mempunyai jadual latihan setiap minggu bersama jurulatih En. Ahmad Falawi di Induk. Hasilnya pasukan Jaya bertemu pasukan Lembaran pada perlawanan akhir, namun pengalaman dan skil yang ada pada pasukan lembaran telah membawa mereka sebagai JOhan dengan membenam pasukan Jaya dengan 5-0. Diperingkat lain, pasukan-pasukan desasiswa lain tidak berjaya mencapai tahap kedua-dua pasukan ini.

Bagi Hoki wanita, pada awalnya pasukan Jaya telah berjaya masuk ke peringkat Final. Namun bantahan dibuat oleh pasukan Murni Nurani yang bertemu Jaya di peringkat Separuh akhir. Mereka membantah gol meraka yg dibatalkan oleh pengadil dan Gol Jaya yang didakwa dilakukan di luar kotak D. Juri yang terdiri daripada pengawa berkecuali bersidang, dan memutuskan bahawa kedua-dua pasukan perlu mengambil stroke penalti sekali lagi. Pada kali ini pasukan Jaya tewas. Keputusan yang diambil Juri adalah kerana pengadil gagal memberi maklumat yang konsisten dalam siasatan bantahan. Dengan kata lain, pengadil perlawanan itu yang sengal dan durjana. hahahahhaha..

Di pihak juri mereka perlu membuat keputusan bg bantahan namun terdapat kekurangan teknikal kepada juri untuk membantu membuat keputusan. Tiada guide line kepada juri utk membuat keputusan. Sebagai contoh, keterangan daripada yangterlibat telah diambil namum tiada bukti kukuh atau video rakanman perlawanan. Juri tiada rujuk utk membuat keputusan berdasarkan apa yang ada seperti mengekalkan keputusan perlawan kerana tiadak cukup bukti. Jadi Juri terpaksa membuat keputusan berdasarkan budi bicara dan dipengaruhi oleh Pasukan Murni yang membayar untuk bantahan.

Bagi acara-acara lain, diunguli oleh PROTES. hahahahhahaha....

[bersamabung.. aku g kelas jap]

"Majulah Sukan dengan PROTES"

98 comments:

benciPROTES said...

just nak betulkan facts.pasukan hoki memang ade jadual latihan every week dgn coach fahlawi di induk.tetapi tidak dibiayai pengangkutan.semuanya datang dari poket sendiri for a month training.which show our commitment.hanya pd minggu terakhir sesi latihan kami diberi bas.
dan kami sgt terkilan sebb murni nurani xdpt terima kekalahan di semi dan membuat bantahan dan y kelakarnya bantahan diterima.xtahu mane silapnya,tp xpenah jumpa keputusan macam ni.alasan juri,dorang xtau sape y betul so 'to be fair', ambil balik stroke.fair to them,not for us y kene fight for sumting that already ours.
bertahun main hoki,tp this the 1st time jumpa benda mcm ni,dari mula lagi dah byk benda y xbetul.
lepas undian dibuat (oleh exco sukan),grouping untuk hoki wanita dah diberi which is group a (jaya,tekun,aman) and group b(murni nurani,saujana,restu,ik).sehari sebelum game kami diberitahu y tekun tarik diri dan player dr induk tanya if kita setuju kalo ik masuk group kita,which we reject because its too last minute and they trying to arrange the game by giving us team that they want .lagipun jadual da keluar,kalo ade team tarik diri,it suppose to be walk-over for us.dlm takraw hari tuh pun ade walkover and so do kriket.jadual xkan diubah.dan wakil dr unit sukan dah terangkan benda ni mase meeting kapten.tp semua team(except aman)insist utk rombak balik team.unit sukan setuju dgn syarat semua kapten setuju.dan y lagi menarik,one of them even 'force' aman utk setuju.sampai kapten aman datang jumpa kami mintak kami tlg ckp y dia xsetuju.alasan dorang sukad ialah utk cari team y terbaik,dan semua team y terbaik ade di group b,dan ramai group terbaik y akan 'terkorban',sedangkan group a are nothing.dan dorang ckp benda ni straight depan muka kami,y klaka nya group a tu la y akhirnya dua2 layak ke final,(sebelum diprotes oleh murni)meeting kapten mase pagi game jadi perang mulut,dgn sindir2 dan other things y for us were very childish and not suppose to come out from usm's students.after all, this suppose to be just a game.
too many issues....kenapa bole jadi macam ni?mane silapnya penganjuran sukad ni?
bile engineering nak ade turf? most of hockey varsity player from engineering.pasni kite bole anjur game sendiri pastu jgn bg murni nurani masuk.dorang masuk je kite PROTES!!!!

superman final hoki said...

jgn salahkan kami kononnye kami xdpt terima kenyataan 'kekalahan' kami di semifinal yg sememangnye kemenangan kami tetapi bak kate kencana pengadil yg sengal n durjana 2 yg hanya nak cukupkan korum pengadil.so setiap kali nak tiup wisel mesi pandang atas..mmg kesian gak kat pengadil muda 2 tp kami terpaksa menegakkan yg benar..keputusan untuk membantah keputusan adalah selepas kami mendapat komen dari team2 lain,pemain varsiti n dr org jaya sekali menyokong kami (nama xdpt diberikan).
setelah kapten murni yg sakit kaki(sampai sekarang)ditemubual cam naik turun mahkamah kami xkisah pn kalo hilang rm100 kalo kami xdpt menang dlm bantahan tue.asalkan kami membuat bantahan untuk game 2.alhamdulillah penalti mmg nasib kami..pepun pemain hoki jaya jgn berkecil hati..kami mmg harap korg terima keputusan tue..wpn kami main ngan penuh sorakan PROTES!!,ejekan,psycho..kami MURNI NURANI TETAP JUARA..so WATCH OUT (tema tahun ni) :)

superman @ sorak TOT said...

kami pn usm cawangan yg xde kemudahan cam induk..sama ngan korang..so xyhlah la kalo nak buat turf buat game xmau ajak kami..melainkan kalo korang takut kami je..hehe :P..tetapi kenapa induk yg penuh kemudahan sukan tak cam kejuteraan n kesihatan xdpt nak menang game2 yg sememangnye byk kat induk??adalah dorang malas?xcukup praktis??terlalu relax sbb main kat tempat sendiri?? bg kami kat kampus kesihatan yg sememangnye xde hiburan luar cam panggung wayang,aktiviti kami biasenye ngan masuk sebarang pertandingan sukan..so mayb ni salah satu faktor kemenangan berturut MURNI NURANI dalam SUKAD n insyaallah dalam TOT nnt..jumpe korang kat sane plak..

PROTES said...

haha...kelakar giler bc komen superman...org dh kalah..mmg la ckp dia mcm2 nk bg menang je...ckp mcm xpenah men hoki...len kali kalo nk protes ke ape ke xpayah la amik stroke awal2...bantah siap2...xpn jgn sign skor sheet...kalo dh sign maknanya dh setuju dgn result yg ade...so nape nk buat bantahan kemudian2...
kalo murni menang stroke tu xbantah la goal kami...so sbb kalah br nk bantah...ape punya org la...
kalo sbb nk msk final punya pasal(sbb hoki laki murni xteror mcm laki jaya n lembaran)..xyah la smpi nk men kotor kan...team msia pn xwat mcm ni la...
of course la murni nurani teror...dh campur murni n nurani..kalo jaya cmpur lembaran pn mantap..n murni xkn merasa jd johan...n lg 1...dh yg men sport pn dak2 sains sukan..belajar la teknik2 sukan jgk kan...kami bakal engineer ni mane ade blajar2 sukan ni...kalo ade pn ko-k yg 1 unit tu je la...tp mantap n xmen tipu n men protes mcm murni...kalah2 je la...xyah la nk protes2...
n xyah la nk gaduh2 smpi nk angkat stick kat org tp penakut...x anak jantan langsung...berani ckp n provok je...jd pmpn lg bagus la...
HIDUP ENGINEERING!!!

Anonymous said...

taw xpe.. kalo btul nk ptikaikan gol 2 ptikaikan r pas gol.. asal lpas da amek stroke n da klah bru nk protes.. da kompem2 r sbb xdpt trime kklahn yg smmgnye bkn milik korg.. ktrg xnk undg bermen bukan sbb tkut tp sbb ktrg nk men btul2.. lau ajak murni nurani bek xyah lwan , bg je korg mng lau x nty korg protes lak... cm2 bek men ngan dak tadika.. bajet kpten murni je ke yg kaki skit nek trun mahkamah, mcm r wakil jaya eppi2 je nek trun.. da dpt penalti kali kedua pon nak bhong ag 2.. de ke org yg amek pnlti smpai 3 kali? 2 bkn mng nsib 2 mmg mng tipu.. sbb nk sgt mng kn sggup wat ape je..
ne r dak murni nurani .. da 2 desa bgabung lau xdpt johan g potg jari r wey...

benciPROTES said...

superman ni ke lelaki y angkat stick semalam ugut nak hayun kat muka budak jaya smalam?kami dpt terima kekalahan,tp peminat kami xleh terima,biase la tuh nak buat camne.tp korang dapat ke terima kemenangan terhina ni?mesti xleh kan?sebb tu semalam sanggup blok kete kami,lompat atas bumper depan then amik kayu stick ugut nak hayun pada kami and suruh kami kuar dr keter utk gaduh.y klaka tuh,bile dah kuar xberani lak nak hayun.xkan tunjuk terer depan pompuan je kot?paling xleh blah citer kat penggawa kami y kami nak langgar de.sebb tu de nak gaduh.bajet dr afta nak sebelahkan dia la.kamon r.dlm kete ade 5 org sumer pun nampak.tuhan pun nampak.kami xmo murni men bukan sebb xberani..tp sebb da benci!lagi satu ,sebenarnya xde budak jaya y belot pun,lu saja bikin panas r.

ENOUGHisENOUGH said...

rilex la murni nurani..baru sukad..jgn la gelabah sgt..nk maen, biarlah ade semangat kesukanan..bkn tamak medal..doi ai..yg nk angkat kayu hoki nk bantai kereta org tuh pun, jgn lah gelabah x tentu hala..perangai x matured langsung..adk aq agi bijak..doi ai..aq jumpe equation baru utk subjek sains sukan..: P+R+O+T+E+S=MURNI NURANI.. hoho

BLEU said...

hahah..superman nk jumpe kat TOT???? tanak la..kami tataw cemane nk protes..so..kami x layak nk jumpe ngan team yg pro psl protes2 nih..hehe

lunahebat said...

hahahaha aperlah impak hoki sekarang yang penuh dengan protes n itu suma tak masuk akal ...aku bekas varsity ni pon turut simpati dengan korang2 a.k.a player yang main bukan atas dasar kesukanan tapi nak tunjuk hebat...PSYCHO ....adat lah kalah dan mennag...n rasa tak puas hati ...dulu team sukad aku semuanya player varsity tak der pulak nk bantah....(saujana hebat)...tak der nak iri hati ...sbb kami main untuk bersukan bukan galak tunjuk kehebatan....kalau rasa nk menang sbb nak jadi hebat simpan medal werh kasi berhabuk...kalau rasa kalah tapi bermaruah ....just prove it n terima aper yg berlaku ...jgn dabik dada...baru sukad bukan varsity games sampai nk keluar akhabr...nk sampai keluar blog ..maruah beb tercalar..so pada penkomen ni sumer ...cukuplah burukkan satu sama lain.......bkan rezeki untuk menang...dan terima apa yg berllaku ...adioss (ex varsity :)

FhAzZy MaRLeY said...

come on la people..aku ni tukang sorak utk pasukan jaya,apa pun..aku tetap bangga dgn semangat kesukanan dan semangat berpasukan yg ditunjukkan pasukan jaya..aku salute korang.harap2 TOT nanti takde la jadi insiden nak tibai menibai,hayan mengayun,protes memrotest..hehe.sebab dgn confidentnya aku nak cakap,bersiap sedia la nak jumpa team staff..hehe

benci INDUK said...

tmbh skit utk pmbtuln..superman2 di ats tu pompuan hakikatnye :D

aku xtau pe yg jadik lps dr diorg bg pingat tu, tp klu btul cm yg benciPROTES komen tu, alahai student APEX... ape kes nth korg nih. rileks la, JAYA dh bg menang pon xpuas ati lg ke??

xyah lah nk gaduh2 dah psl match hri tu..skit2 ok la, msg2 xpuas ati . adat lh tu, kkdg ade team yg menang, de yg klh..ade yg dktekan men pengecut, de yg dktekan men xbtul. tp pd pndngan aku yg sgt neutral ni, rsenye lah yg jd punce sgle mslh ni pngurusan dari INDUK. ngn PENGADIL nye cm HARAM, JURI yg psl PROTES tu pn xtau ape, tny soklan cm bdak2 bru tgk hoki kt TV..

ape2 pn rileks la bro & sis sume, jgn sbb PENGURUSAN INDUK yg xtau ape perncangn yg diorg sndr wat, kiter lak bertekak..kamon la, nk boikot, jgn boikot mne2 dese..bek korg boikot ORG2 INDUK..

MAJULAH SUKAN TANPE PROTES & HAYUN KAYU :P

aman damai said...

just nak sbk sekaki.. bdk hockey murni nurani 3 org je yg amik sport science.. lg 12 bkn... so ini bukanlah isu...huahua..ade nurse, ade doc, ade dietition, ade radiologist, speech patologist... kencana ade ckp mereka terpakse terima protes sbb murni byr... bukan la, ni memang prosedur.. nak wat bantahan kene byr rm 100.. se lg, korang punye penggawa memang best la.. siap janji nak jmp kat kelantan 5 feb ni..

jaya, lembaran,murni nurani, kite sume sensb sbnrnye dr segi kelengkapan sukan.. korang jauh lbh baik dr kami.. kami brlth hoki tepi pdng je, nyempit ngan bdk nak men bola.. mngkin sebab kite sikit, jadi lebih kuat smgt.. tu slalunye dlm sukan kampus cwngan yg slalu menang..

murni nurani tak blh dipisahkan sbb kami jauh dikelantan.. ia melibatkan kos yg sgt bnyk dari segi pengangkutan..jumlah kami juga sedikit.. tp ade ura2 untk memisahkan dua desa ini..

mari kita berbaik kembali, ambl yg jernih, buang yg keruh.. kita kan apex universiti..

oh JPA... BILA MAU MASUK... kering kontang ni....

antiPROTES said...

ntah pape la murni ni....murni k?mcm x je...hati kotor..hahaha..da menang pn gelabah..bia la menang cara bermaruah..bkn ngn cara protes memprotes ni...korang dapat kemenangan terhina..dan korang akan igt smpai ble2 yg korang dpt pe yg bkn milik korang...

HIDUP HOKI TANPA PROTES....!!!

eardrum abuse said...

salam..orang yang bijak adalah orang yang dapat menahan kemarahan dan tinggi kesabarannye..tak guna sume bertekak pasal benda ni..yang benar tetap benar n yg salah tetap salah..jaga mulut hiasi peribadi..tak guna ilmu tinggi tapi emosi yang mempengaruhi diri..ingat dalam kita sibuk2 bertekak benda remeh ni..kat palestin tu ramai umat islam yang menderita..sama2 kita mendoakan keamanan negara mereka..ok..buang yg keruh ambik yg jernih

lunahebat said...

ex_varsity said :

kowang2 ni tak bis berbalah cukup2 lah benda dah lepas ....

biar berbayar utk protes kalau tuhan dah takdirkan kekalah tu utk kita redha ajerklah

jgn lagi pertontonkan berbalah sesal sesaat mati sudah...

berbaik2 utk usm

wlaupon aku bukan di situasi sukad maser tu

just bg nasihat kat sumer ...

benci membenci..tu adat...

takder saper akn ad raser sennag ngan kiter

sbb ader kelebihan

sbb tu ad jalan kesukaran...


vampire(all out(

Anonymous said...

senang je..kalo xtau ape..senyap~

blurbengangiler said...

wah hebat btl bc komen superman.....wah mcm supermn dlm tv, tp yg ni xblh terbg je ye...hehehe...bkn kami xberani nk lwn murni tp kami nk men dgn team yg de spirit kesUkanan je tp bkn spirit PROTES...msg2 dh besr so xpyh le nk protes2x.. tp pe2 pn aku respect dgn team hoki jaya perempuan, korang xkalh sbnrnya tp korang menang...menang dgn spirit sport yg korg de..klu nk men ikut cr team jaya xprotesx2. klu after murni menng stroke tu jaya protes jg mcm murni smp arini pn sukad hoki xhbs...so conclusion yg blh dibuat team jaya hoki mmg best mmg perfect.mgkn suma yg berlaku ni de hikmah disebaliknya.
GO TEAM HOKI JAYA. TERUSKN PERJUANGAN KORANG.

ojou said...

assalamualaikum..
- harap isu nie dah xdibangkitkan lagi..yg sudah2 sudah r..Allah Maha Kaya..Allah jugak pengurnia rezeki....Dia yg mganugerahkan rezeki tue milik murninurani..klu bkn rezeki murninurani,mst xmng..penah pk x?.. walau 1000 bantahan pun yg dikemukakan, klu bkn rezeki..xmng jugak wak~...
- bab players murninurani plak,3 org je sport sciene stdnts..yg lain nursing,dental,biomdc,audiology,medic,sinaran..kebetulan je jersey yg guna disediakan oleh PPSK sprt sciene stdnt..
- tahniah kpd team induk n engin yg mampu mmiliki peluang tuk training atas turf dan coach yg btauliah..walaupun hanya tuk semingu skali...namun situasi di health campus bbeza..kami xmmiliki kmudahan sbegitu...sbb tue bila di sukad kami brusaha tuk yg tbaik..namun apabila hak kami ditolak tepi sbgaimana penafian gol yg tlh kami jaringkan... dah blaku zalim(meletakkan sesuatu hak bukan pd tmpatnya) thadap team murninurani..spatutnya plantikan umpire djlnkn dgn lbh teliti..dan gol pihak lawan yg trut dikatakan oleh saksi yg menonton bahawa xsptutnya xgol..wallahu`alam
- klu bab angkat2 stck tue..tu adalah isu individu bkn team bkn desa...sbg contoh..analoginya sama dgn seorg muslim yg dianggap pelampau..yg harus dipersoalkan adalah individu muslim itu sendiri bknlah agamanya...wallahu`alam..hanya Allah yg tahu segalanya..niat tsurat dan tsirat setiap makhluk ciptaannya...
- last but nt least, sy mntak maaf kpd semua pihak.. maaf tidak bmaksud kkalahn atau bukti kesalahan..tapi maaf mlambangkan kluhuran sesorng..hanya Allah lbh mgetahui..
..harap xda pmusuhan antara mana2 desa.. come on USM~.. "KAMI MEMIMPIN"..SO,BERSATU R..xda kebaikannya saling buruk-mburukn..mnmbh koleksi catatan malaikat Atid je... wallahu`alam

lunahebat said...

wat ever looser major.......

Anonymous said...

assalamualaikum..
masyaAllah...sampai bila nk hbis berbalah...cukup2 lah...diam tu lebih baik dripd bersuara...krn mulut bdn binasa...korg suma xfikir ke..sbb hal kecik mcm ni...leh wat hbgn sesama desa...sesama kampus jd xbaik..
.knp hndk diperbesarkan lagi kes ni?...
knp nak dibawa keluar smpai menjadi topik?
knp nak ungkit2 cter ni lgi?
knp nk hangat2 kan lgi kes ni?
knp?.....korg mengata antara satu sma lain...sengal lah...haramjadah la..kutuk-mengutuk...sebelum nk tunding jari kt org lain...tgok diri sendiri...korg pikir la diri korg ditahap mna...baik thp dewa ke ape ke...cube letak diri korg kt tmpt org lain..org lain kt tmpt korg...sama je jadi nyer...xde beza...adatlah main kalah dan menang....habis hari tu je la...xperlu nk diperbesarkan lagi...sukan antara desa je.....wat malu kt org luar je bcer blog ni...prgai bdk2 usm...korang pikir la…korang bdk u….psl kes mcm ni…korg nk perang mulut….bukan aku kata ni hal remeh…sbb korg bawa nama u…mmg korg kena perthnkan maruah n nama korg….tp ingt lah…mulut korg kt sini pown..leh bwa nma desa korg…..budak mna…budak desa tu…desa ni…..rileks la…cube la fikir mcm org dewasa….mcm bdk2 la…gaduh2 mcm ni…xmtg lgsung…..SUDAH2 LA KUTUK SESAMA SENDIRI……SEDARLAH WAHAI MANUSIA…..tunjuk kan lah pemikiran yg matang….dh murni protes…murni menang ke ape ke…..sudah2 la…..xksh la korg laki ke pompuan ke……wat pen k kecoh2….org bcer komen korg ni…depa gelak je…mcm bdk2 sekolah je gaduh hal mcm ni…..aku pun insan yg lemah dan kerdil….hina plak tu….korg nk anta komen psl ni…pkir2 la dlu…..org gelakkan diri korg sbb korg menunjukkan thp pemikiran korang…sedarlah…wake up………wassalam….yang baik dtg dr Allah…Yang buruk datang dr diri sendiri…

percaya qada & qadar said...

erm....btol tu....
korang sebagai islam(aku rse sume yg kumen ni suma islam kan??)....korang pegang kepada ajal,maut,jodoh,rezeki suma dtg dr ALLAH x??
ade x korang terfikir or fikir...dengan tindakan korg yg memprotes dan xpuas hati ngn kemenangan murni(after semuanya berlalu..sukad dah berlalu..benda dah lepas…)..ade xkorg terfikir korang mengIdakkan rezeki dan takdir yang ALLAH tetapkan.....pernah x terfikir.....lagi korang menegakkan diri korang benar la apa lah....isshhh..aku pun dh xreti nk susun ayat mcm mna..sbb bukan arif bab agama....cma bg aku senang je.....benda yg dh berlaku..adalah telah tersurat....so..xperlu pertikaikan suratan yang telah tersurat......aku hrp xde lah korg komen kumen aku ni.....klau ade yg melawan…nauzubillah.... minta dielakkan...Allah maha Adil….x

Anonymous said...

kDANG2 ALLah bg nikmat sbgai ujian tuk melekan korg.. kmngan bkn beerti kebnran... Mmg sgalnye tsurat tp stiap yg tjadi perlu dteliti dn djdikan teldn spye mse depan x jd .. itu r gnenye perbhasan.. as easy as this, lau xbrani trime juz keep quiet..

ojou said...

Allah Maha Mengetauhi
...sudah2 r.. msg2 dpt pgajaran drpd-Nya.. insya-Allah,kami akan lbh bhati2..dn elakkn pkara sbgini nie blaku lg..

tiadaPROTES said...

yeay~ aku menang emas lagi...

superman@cheerleader TOT said...

hehe..wpn aku bukanlah kengcana tp blog ni mmg hangat la..hehe..pemain dr kampus kesihatan n kejuruteraan leh beramah mesra kat cni..hehe..harap dgn kea yg lebih baik..untuk pengetahuan korng aku superman bukanlah laki yg berkaitan dgn hal mlm 2..bukan yg angkat stick n kami budak hoki pompuan MN xberkaitan lgsg ngan peristiwa 2,aku pemain MN yg buat aksi superman mase final sbb terseret ngan budak aman.
thanx kat lunahebat,kami pn bukannye nak medal sgt,cuma nak mempertahankan hak je.n kami pn xmau memburukkan team laen,team aman damai mmg best lawan mase final ngan aman n damai je ngan dorg..so xyahla bermusuh ngan murni nurani ngan ejekan protes..kami budak hoki yg rase bersalah ngan budak2 sukad laen.
aku setuju tul kate benci INDUk..cam ne ko tau aku pompuan yer??ko ngintai aku ke??hehe..aku rase suma mslh sbb pengurusan..kalo leh bglah pengadil yg bertauliah skit (ops..byk) untuk game kite next time..wpn takat sukad je tp bglah pengadil yg adil n saksama n tau rules..
kite yg budak2 kampus cawangan ni patut bergabung tenaga minta kemudahan2 kat tempat kite ni bertmbh bukan je budak induk je dpt kelebihan pas jd uni APEX ni..kami yg terpinggir pn nak gak kelebihan 2..
coach jaya nak jumpe 5 feb sbb pe yerk??kalo nak ajak main hoki..terpakse la main kat pdg kami yg sempit ngan budak2 laki..kami hoki pompuan sll terpinggir d tepi2 pdg je..huhu..kalo nak main turf kat KB je, yg turf rosak kena tempah awl kalo nak main..2la kea kami budak2 klntn..kalo jaya dpt gak g merase turf.kami main ngan lecak,rumput tebal,berbatu2,ngan stick yg leh dikategorikan cam kayu api..2la cabaran kami..bukan nak meraih simpati tp harap pasni sape2 leh la bantu kami..stick baru pn kira ok lah..
pepun kalo de yg terase ngan komen aku or salah faham yg aku laki,mintak maaf..kami budak2 hoki MN hanya nak membetulkan keadaan..kami xmau bermusuh ngan sape2 pn tambah2 ngan budak2 kampus kejuruteraan yg sll senasib ngan kami kat kampus kesihatan..dr segi kemudahan or laen2.mmg adat bertanding ade kalah n menang..n setiap kejadian de hikmah-NYA..myb pas ni hubungan budak2 kampus kesihatan n kampus kejuruteraan akan lebih baik n dlm keadaan yg lebih baik tanpa bermusuhan..pasni harap xdelah perkataan protes untuk MN lg..xkan sbb bnthn 2..suma org kena tempias..harap kat TOT nnt..keadaan akan lebih baik..untuk ketua sorak TOT jaya or lembaran kite akan bersaing lg (aku =cheerleader murni nurani)harap2 xde la cheer korg mengejek kami cam final ari 2 yer..khemah korg hias la lawa2..kami confrim kalah khemah sbb xleh bw byk barang...gud luck for everything for jaya n lembaran..ambik yg jernih n buang yg keruh yer..no heart feeling..ok.

Ariff Redza said...

perh.. karangan banyak benor..

superman@cheerleader said...

hehe..blog hangatla katekan :)

nakNoPhoneCheerLeader said...

save cheerleader save the world...
nak sign~

Anonymous said...

superman ni mesti yg jersi no 17 ni kan? hehe..nk sign :D

lunahebat said...

hidup varsity player ...all out for d next game guys

Anonymous said...

whatever.... the truth that evrybdy know is, u, MURNINURANI is a LOSER.
it will be remembered that u won bcoz of PROTES. u took sumting u don't deserve. to who don't know wat actually happened jz shut ur mouth...

ViewersYgXthnBceCterRungtan..wek said...

agree!!!!!!.. xyah r nk wat cter sdey lak, snsb r pe r.... LOSER

Anonymous said...

Sape yg duk nk hayun kayu kt budak jaya 2??..bdk murni bagi name sket kalo brani.suh die datang TOT nnt.geng2 sorak dh balik bole la brani nk tunjuk kayu,tym kitorg ade gigi x brani nk tnjuk.kuder pye budak!

iLUVuSipendek said...

ape ea name dy..yg pasni dy tinggi sket je dr stick hoki tue..

iHATEuSipendek said...

dats mean lelaki bajet brani tue..coach MN ke?

peace maker USM said...

to mr.ariff redza,,
klu nk jd pnulis blog yg baik,
jgn r dibangkitkan @ timbulkan isu yg boleh pecah belahkan student usm xkira r dari kampus induk,kejuruteraan,@ kesihatan..

disebabkan hasil 'kretif' ko ni,,tgk r komen2 yg ditulis mengikut hawa nafsu kemarahan..org tu tuduh org ni,,org ni tuduh org tu..padahal kita sume dalam 1 u je..

disebabkan hasil 'kretif' ko ni jgk,,secara xsedar ko da cuba melaga2kan sesama sendiri,,sebagai bdk engin,,ko pon boleh pikirkan apa musibah dan kesannye kan??penah pikir x balasan utk org yg mengapi2kan saudara2nye??

aku penonton setia hoki SUKAD haritu menyeru pada suma pembace,, pengkritik & student MURNI NURANI, JAYA,LEMBARAN,,cukup2 r tuh,,jgn simpan dendam..jgn berbalah da pasal hal2 remeh ni..sapa yang berfikiran matang boleh pikir hal yg terjadi ni suma dtg dr yg MAHA ESA,,DIA nk uji dan lihat camana kita hadapi situasi ni.kepada sesiapa yg boleh bfikir secara rasional,xmngelabah nak mengamuk,,xmnyalahkan org lain,,xmemaki hamun,,TAHNIAH..syukur Alhamdulillah ALLAH kurniakan kita akal fikiran sempurna.

kepada sesiapa yg masih xboleh nk kawal marah,renung2kan lah diri masing2..

MURNI NURANI, JAYA, LEMBARAN..
korg pon tau korang brada di luar campus induk,so apa rasionalnye klu korg berbalah sesama sendiri?
buat penat tangan menaip,,hati btambah sakit..waloapepon,,TAHNIAH
kerana mendahului kampus induk

mr.ariff redza,ak minta maaf klu trasa hati dgn coretan ni,,harap ko lebih bhati2 dimasa akan datang..sekian..wassalam

lu pikir r sendiri~

superman@cheerleader said...

sokong peace maker!!!
kita sepatutnye bergabung n berdamai..xde dendam2 la pasni...
nak no phone aku ??haha..xpe2..jumpe kat TOT nnt.cr cheerlader MN,adela aku.aku bukan yg pakai jersi 17 yg buat lawak atas padang ari 2..hehe..17 junior aku..hehe

cayalahKILAU said...

mr arif redza x salah pon..korg2 yg salah....sblom nasihatkn org..tgok diri sendiri la dlu..

Ariff Redza said...

aku mls nk bg komen sebenarnyer.. to peace maker.. aku pun terlibat sebagai pemain selama 4thn dan exco sukan dan ketua exco sukan.. aku pun penah jadi pengarah kejohanan ragbi 2 tahun berturut-turut.. aku paham macam mana itu semangat kesukanan... aku paham dan jelas di peringkat sukad mmg student yg jadi ref mana-mana permainan.. so mmg ada kekurang dalam membuat keputusan sehingga menyebabkan kekalahan pada pasukan lain. Ini belaku bukan saja ragbi atau hoki malah sukan lain pun sama. Tp kita terima kekuarang ni supaya game itu dapat belansung atas semangat kesukanan, tidak penah lg timbul isu nk menegakkan kebenaran.. org yang nak menegakkan kebenaran ni yg tak paham semangat kesukanan atau toleransi yg kita amal di USM. Aku ada set lengkap aktiviti yang ada bantahan, macam debat, citrawarna dan lain-lain.. namun atas dasar tolenrasi atau semangat "kesukannan" tidak penah lg kita buat bantahan rasmi.. apa yg kita buat, kita jumpa pengawa dengan beberapa fakta kesilapan kita dan kekurangan teknikal utk dibawa ke mesyuarat pengawa utk diperbaiki. Tak penah lg selama 9thn org buat bantahan utk menegakkan kebenaran, adakah ini yg dinamakan semangat kesukannan.. aku tak penah salahkan MN nk wat bantahan ke apa ka.. cuma aku stress dalam penulisan tu daripada segi teknikal.. bantahan dah dibuat.. tp beberapa org yang perlu dipangil, tetapi tidak dipangil.. seperti ref simpanan yg berada disitu, pegawai teknikal pertandingan juga tidak dipangil.. pengadil yg di pangil oleh juri, yang sengal tu la, bg keterangan tak consisten.. sebagai juri bantahan mmg susah nak buat keputusan, tambahan aku paham bahawa juri-juri kurang arif mengenai game ini.. Ini tidak mengapa sbb peruntukan undang-undang dia macam tu.. nama secara teknikal, mesti diberi guide line kepada juri keputusan yg boleh dibuat.. tak penah dalam sejarah sukan lawan penalti stroke balik, yang ada re match balik.. namun aku phm keputusan ini dibuat atas faktor masa, memandangkan murni nurani berada jauh.. dan perjalanan pulang memakan masa, jadi re match adalah sesuatu yg mustahil pada ketika itu dijalankan.. tp keputusan supaya mengambil semula penalty stroke ini berasaskan apa??? tiada guide line.. ini yg perlu diperbaiki.. faktanya murni nurani membuat dua dakwaan, namun pengadil game gagal mengesahkan dakwaan.. ini cederung kepada kes yang tidak cukup bukti.. sepatutnya kes macam ini, just buang kes je melainkan MN datang dengan video atau pengadil game konsisten mengaku kesilapan nya.. Aku paham pada masa ini, juri bantahan tiada pengalaman menyelesaikan batahan ini dengan masa dan suasana pada ketika itu yg aku kira tidak setenang hari-hari biasa, terpaksa membuat keputusan tanpa apa-apa rujukan.. fakta yang diperolehi hanya dari soal siasat tnpa memangil pengadil simpanan dan pengawai teknikal pertandingan.. jadi soal siasat tidak lengkap.. kerana itu perlu guide keputusan yang boleh diambil perlu ada kepada juri bantahan, aku kesian kat pengawa yg terlibat, terpaksa membuat benda yang tak penah buat.. Jadi perkara teknikal ini yg perlu kita perbaiki.. wsalam..

Ariff Redza said...

tambah sikit lagi.. aku secara peribadi,bila orang dah mula ketepikan toleransi yg selama ini menjadi amalan kita.. aku akan ketepikan tolenrasi dengan orang itu sampai mat... jadi kepada org yang menegetepikan semangat toleransi ini dengan buat bantahan utk menegakkan kebenaran kononnya.. "watch out" it will take may be 10 years to solve this dilema.. i had face his "war" since 1999.. to peace maker, aku tak penah takut wat benda bodoh .. those who had seen it before and experinces it should told this peace maker.

Anonymous said...

sopot-sopot.. takpa-takpa aku bgtau peace maker.. kepada peace maker ko boleh tingalkan komen kat blog ni.. tp ko jgn sebut nama sopot ni atau nama sebenar dia mr arif redza.. ko tak tahu die punye short kat kepala die.. pendapat aku la kan sebab si sopot ni kepala dia banyak belaga masa main ragbi and kena lanyak masa dia kadet palapes kot.. sbb tu dia suka wat menda-menda yg gila ni.. peace maker mungkin ko tak penah tgk dia punya gila.. so aku nasihatkan just tingalkan komen and jangan sebut name die.. aku ni senior dia dari sekolah sampai USM... aku tahu sgt gila nya si sopot atau masa sekolah orang pangil die kilau...

Anonymous said...

apa la korang ni.nak gaduh2 truk2 sgt apsal?korang pn x tentu main untuk varsiti lg.jaga la nama korang tu ek.jgn disebabkan games kecik yg x seberapa tu korang nk beperang cmni.USM bt game sukad ni sbb nk cr player untuk varsiti.kalo dh sah2 korang dpt main untuk varsiti,main la sungguh2,tunjuk la yg korang tu terer.ini,varsiti pn jd simpanan,ada yg x terpilih pn..pk2 kan lah ek.

HIDUP USM

terkjutbcekomen said...

ekeleh, gler blgak .. xsmstinye x men varsiti xley bg pndpt n xde hak individu..
xkn dak men varsiti je ley bpikir..??

sokongkilau said...

cayalah kencana.. cayalah arif redza..
cayalah kilau..
ko mmg power!!! to tell da fact ble dak2 tue da xley trime mcm2 r dorg nk slhkn..

varsityke? said...

sape kata budak2 ni men sukad utk jadi player varsiti?kami xheran pun men varsiti.kami men utk desa atas dasar setiakawan .kami seronok men satu team.xde nak puak2,xde nak pulau2 player br,xde nak kutuk2 org mcm kami je terer,xde nak extend blaja semata2 nak men hoki,kami xperli2 kelemahan org.kami ni ade y jadi reserve varsiti je,tp kami xmcm varsiti player nangis bile jadi reserve. kami jadi reserve sebb kami kurang gi training, sebb jarak y jauh.n memang betul la kami xjadi key player varsiti team, tp team kami asik gi final je.team varsiti x rs tercabar ke?so persoalannya betulke kami xlayak berckp?isu ni antara murni n jaya.memang betul disebabkan masalah teknikal,tp budi bicara masing2 pun kene ambil kira.bayangkan la rs kecewa team jaya bile kami y turun pukul 3 utk game final y dijadual 330 ptg diberitahu kami xbermain utk final.semangat kesukanan bukan kira game tu kecik or besar,team sukad or varsity.it apply to all.tp y kelakanya,isu ni xlibatkan varsity player pun,mane dtg kaum2 varsity ni?ape masalahnya kalo kami reserve or xterpilih masuk varsity?y select varsity player pun korang2 gak.sape nak masuk varsity team kene approval korang kan?kene ngam ngan korg kan?kalo buat hal ngan korang xleh men varsity.gile power budak2 varsity.salute la.untuk budak2 team jaya,aku harap sume da cool.xpe benda ni kite anggap nasib malang je.tp authority akan fight pasal masalah teknikal ni supaya benda2 ni xkan jadi lg di masa depan dan pada mane2 team.

Anonymous said...

ekeleh ap nk kecoh pasal men varsity plak ni..varsity usm bkn power pn.duk corot jek.lg nk kecoh2 jd player varsity bt malu jek.poodaah!

Anonymous said...

hahaha...
xkisah la korg varsity player ke x..
terpilih ke x..
main sukad ke x..
duk jd pnonton ke x...
rules mmg ade untuk protes memprotes ni..
tp care murni nurani salah...
kalau dah sign score mark..dah lepas mase..biar jela..
next year cube lg...tp dah korg dapat gak wat protes..tu mmg rezeki korg la..
tuk jaya nye player..tahniah..
even xmasuk final pon...
try next year..xnk kene protes,main biar kencang sikit...
bg menang besar..nk protes pon xleh..
tuk yg varsity player..
xkisah la korg duk corot ke ape..
atleast main la bgs2...xdehal la kalah pon..adat main la ade menang kalah...

iLUVuNO17 said...

betul2x...
main2 jugak..tp jge r pointer tue..
ni extend sebab dok men hoki..
klu men gempak xpe r..
ni men cam bese2 jer..
yg gempak nye dok ngate,tuduh n maki org..
klu course tough2 xpe gak..ni biase2 je..
ak tulis ni juz nk ingtkn je..diri ak ngan korg2..kite nie sume same je..asalnye xde yg pndai n xde yg bodoh,,,sumenye moderate je..jnji rjn n pndai arrange mase..
kla...all d best in ur lives..
jom same2 realisasikn mision APex university..
tp frankly speaking..i luv u team hoki jaya..

lunahebat said...

tuk teAM hoki varsity perempuan tahniah utk nama yg tersenarai n saper yang berkenaan tak tersenarai tu jgn kat blog hebat nak cakap ...sendiri ingat sudah .......

protes tu bab lain
yg penting pandai tahu diri
adat bertanding
kalah permainan

kalau rasa benda ni salah blog ni flag ajer tak payah susah nak kecah2 kutuk luar dlam orang

tak yah nk citer ngan orang " aku beli medal sendiri ' for wat ???

yg salah tu dah lepas ...
permasalahan sbb tak puas hati

adios ramigos .....

kalau varsity buruk sgt main korang raser sgt tak bagus main

aper kater ko try main

try raser susah ker tak
ker ko main takat nak dapat namer jerkk..


pklah ckp guna akal
bukan main radak jerk ...

Anonymous said...

hahhahah......
gelak sakan aku tgok korang suma gaduh sesama usm....
cam budak bodoh.....begaduh sesama sendiri psl hal kecik...
jaya bdk mna???..kejuteraan ek....hrp je bljr pandai..otak kosong bergaduh psl hal kecik..ungkit mengungkit....semangat sukan ke...lagi ape...murni nurani.....kampus kesihatan ek....adooiiii....pandai2 korg ni....otak...kosong...lagi ape...induk...ntah2 apa2 gak....
hahhahahahha....hahahhahaha....akan ku sarankan bdk2 universiti lain bcer kepandaian korg...keramahan korg dlm blog ni....
arriiiiyyyoooss....

lunahebat said...

jaya oh jaya :
CETEK PIKIRAN SINISMU
SELALU MENJATUHKAN HASRAT DIRI
GELAPKAN MATA HATI

pemerhati blog said...

munguk...munguk....munguk....dan mungukkk.....hahhahahhaha

lunahebat said...

KORANG NAK UNGKIT PASAL VARSITY KER TAK ...

KORANG PKLAH WERH YG BYK MULOT SGT PERTAHANKAN JAYA

ITS VARSITY PLAYER FROM JAYA(.....)
AKU KENAL DIA

TUK KO JGN NAK BURUKKAN KAWAN2 KO SENDIRI
SBB KO DULU TAK DER KESEMPATAN NAK BUKTIKAN KO HEBAT

BILER TAHUN NI ... MEMBER2 LAMA DAH TAKDER

KO TUNJUK HEBAT

BLOWWWW....LAH WERHHH

KO TAK YAH NK UNGKIT HAL SELECTION BABITKAN TEAM
TU SUMA SEBAB KOMITMEN KO
TAK DER ALASAN CKP PADANG JAUH NAK PERGI SUMA
DULU PUN KO DTG SATU KERETA
BYR TOL NGAN MEMBER2

ALASANLAH SUMA NI
MEBANGKITKAN ISU

DALAM BLOG BOLEH HEBAT SGT NAK CAKAP

PODAHH LAH APERLAH

.........................................................

lunahebat said...

bukak minda
pikirkan malu
jgn dabik dada
org lain sibuk tertawakan kita
sbb apa...
pikiran cetek semua...

-end-

Anonymous said...

luna..p mampos r kau..
dah r x tlibat dlm konflik nie..
nk nyebok2 je..
apepon dorg yg men tok varsity mmg besh..to luna go to hell la..kaw je x besh..

lunahebat said...

luna is hebat
jaya (s) tak hebat
ckp mcm hampeh

......................
its babitkan aku
geng varsity suma kawan aku
lu let tepi suah ......

bawak suduh luper kuah
ckp sebiji sampah

mampos ko lah aku nak ckp aper
hak asasi aku ko jager ker

podahh lah machaaa

MNTbolaSKEtgkHOKI said...

mesia kalah bola mlm ni 5-0...
sedih2..
tgk korang lg sedih..
think global...need local..
hora hore sukan mesia...
akhir kata..
jangan galooo...
majulah sukan untuk negara..

Anonymous said...

pukimak btol laa juri tu....awat hg p bubuh sebijik kilau...pautut ambik kayu hoki katok kat leher depa....

antiluna said...

seyes r luna ne spe?.. dea yg kcoh lbey bkin gmpak lak kat sni..
nk capap ke ape..
gler nyibuk... blah r wey

ViewersYgXthnBceCterRungtan..wek said...

Taw xpe.. Luna mglahkan dak jaya n murni nurani.. pdhal xde kaitan pun.. xYah r nyibuk dOK.. ko yg bkin pAnas BLOg ne.. jd btu aPI je.. blaH R Wey, BIO DORg seteL hal DORG..

Anonymous said...

LUNA BANGANG!!!!!!!!!!

ak dak kampus kesihatan.
ak rse pndpt player MN ngan JAYA
ade btolnye..
i salute JAYA coz korgjge maruah korg
i also salute to MN coz beria2 mmperthnkn hak korg..
tp ak rse kmngn sepatutnyeJAYA
korg sepatutnye trime je kekalahan tue...bknnyr memprotes...
dan ak rse kmnangan tue mcm satu bende yg xbest....dan smp ble pon korg xkn rse best korg//gaduh2


to LUNA
shut up ur mouth,,n stop comment here,,it s d best way
apepon my

antilunayg bonggok said...

aku setuju
LUNA yg plg teruk.
bknnye dak JAYA n MURNI NURANI

lunaKMATIKA? said...

luna ada masalah mentel neh..baca blog die mcm ape2 tah.ayat mantap.isi mcm haram

x this is luna x said...

alah tuk pompuan tu kalau berani tunjuklah nama jgn nak pakai samaran jerk...

yer ..

luna tak der masalah ...mental
yg masalah mentel kawan luna yang sorang ni
bukan nak kutok jaya bukan nk kutok murni

korang yang tak paham situasi..

benda ni libatkan game sebelum permainan...n perangai dia sebelum permainan...ramai kawan luna yang cerita

bukan nk jatohkan jaya or murni
tu gama depa
kena bayar...ker aper ker tu rules...
ikot korang nak salahkan saper ...


situsi yg sekarang...
perempuan yang takot sgt letak nama tu
just aku bg advise jerk
sbb dier berani dalam blog jer kan

stopping kutuk mber2 varsity aku
tak der hal kalau ader dowang yg extend
skrangnya bwk nama usm (hoki)
ko patotnya tutp mulot...

aku bukan pengapi ....
ko wat citer ntah paper ....
burukkan kawan2 sndiri...

n kawan2 ko 2 suma kawan2 aku

korang anti lah luna skalipon
aku tak kisah
game bertahun sudah
samer2 satu team

betol aper aku ckp
knp skrg ko tjuk belang

aku bukan citer pasal team jaya team murni
aku citer hal ko (pompuan)

sbb orang tak tahu
n orang ingat ko betul

...
t.kasih yg dok memprotes
kenkorang tak tahu paper
yg jadi kawan dia
n satu team ajerk yg tahu
perangai dia

biarpon ko takat bg nama samaran
come on aku tahu 2 kau

_stopping idot ...blame on my fwens..

Anonymous said...

asal dak jaya pompuan yg men varsity plak dpersalahkn..xpaham2

Anonymous said...

LUNA..i thnk u should stop now..n behave urself..
i advice u to change ur attitude esp the way u wrote ur blogs..
dont simply call others bitchy or someone's haram...
just bygones be bygone...

antiluna said...

NTAH Mnth ape ag r yg luna ne merpek.. dea x reti2 nk benti lak..
kalo ko nk ktuk dak 2 g r kutuk.. yg ko luahkan prsaan kat blog ne watpe.. yg smmgnye xde kaitan ngan ko pon.. Org ngah cter psl jaya n murni ko wat personal attack lak kat sni..
skrg cermin dri sndri sndri r beb.. Org xnk taw cter ko xpuas hati ngan dak varsity 2.. blah r wey.. mind ur own bussines beb

penyokong antiluna said...

antiluna..
ak rse kn luna ni smemangnye dok x puas ati kt dak varsity yg jaya tu b4 ni kot..
so dye amek pluang marah2 kt cnii

Anonymous said...

sudah2 la wei..ni cam dah jadi pelik dah blog ni..MN n jaya cam dah ok..skrg dah libatkan org laen plak dlm blog ni..mase untuk berdamai~~TING~~~


sila jaga perkataan yg ditulis,jgn guna perkataan yg boleh menyinggung org laen..(ganti kengcana plak)hehe

Anonymous said...

just clearkan benda ni

nasihat aku utk player ni dah lah jgn burukkan kawan2 sendiri
yg tahu citer betul jerk paham apa yang jadi (korang ntnyer 1 team)

2 all stalkers yg sakit hati ngan luna..
luna mintak maaf ...luna tak pernah sakit hati ngan player ni sblum ni sbb dulu sama2 team usm...sakit susah biler ad game kiter samer bantu n tak der yg tertinggal(yg bezanya skrg 2 jer)

n skrang just pikirkan ...tarik balik aper player ni dah burukkan hal kawan2 masing...n tak perlu bagi tahu semua orang keburukkan satu team ...

cuma skrg ...ader smthing yg perlu d betulkan ....

(luna sdri ym ngan player ni ...mmg luna support tindakan juri tu salah ...tapi yg salahnya tindakkan palyer tu sdri ...

di selitkan cerita kwan 1 team varsity..salahker member tegur tindkan kiter ...(jawab dgn baik kan settle)
yg d jawabnyer player ni (orang lain pun nak menang ...:MANER ORG LAIN TAK SAKIT NGAN DIA )biler luna tyer knp dlm YM: PLAYER NI BOLEH JAWAB ; ko tyer kawan baik ko 2 men sound2 aku ....

(BENDA NI CLEAR N NI YG LUNA MAKSUDKAN)

sbb tu timbul isu extend lah..bersuku team lah..tak baik nt team pulaulah..
tu suma tak betul (2 andaian kosong)

luna harap pas ni pihak teknikal uruskan lah dgn lebih cekap n tak der benda2 mcm ni timbul lagi






so 2 all : luna mintak maaf andai terkasar bahasa ...askum

Ariff Redza said...

perh..

Anonymous said...

salam..sesungguhnye..ak yg cite sal extend tu..bukannye s..ak ade dgar2 cite..s x salah...
ak yg salah...sumpah...ak yg tulis,,bkn s...
sori..dah nyebabkn korg dak2 x varsity gaduh..plez jgn burukkn s lg

Ariff Redza said...

maka guna lah nama sendiri.. kehkehkehkeh

kulai..hehe said...

haha..u r rite kilau

ViewersYgXthnBceCterRungtan..wek said...

kpd org yg sbnrye wat komen..
lek2 jgn riso bkn slh ko pon..
ko xde tulis pe2 pon yg slh or ngaku ko ne s..
da kalo si luna 2 nk mnuduh n maki hamun s , dea je yg tggung dosanye..
anyway dea da mntk maap so ptutnye dea mntk maap kat s skali sbb asyik slahkn org 2 je ..

nama saya mok said...

bukan nama sebenar
sekian~

Anonymous said...

perlu ker c luna mintak maaf ngan s...
kalau s cakap dengan kurang kesopanan..
saper perlu dengan saper ....

tapi sumer yang c luna story benar ...
just mereka2 dalam 1 team sahaja yg tahu

ambilYGjernihBUANGygKERUH said...

tp cr tulis tu,mcm awak(org yg tulis psl varsity2 player) semmgnya amat arif n tau pasal player2 usm..adakah anda player varsity jugak..?kalo stakat dgr2 je,xkn tau mendalam hal2 tu.termasuk bab2, "nk masuk varsity kena mntk approval dorg,xmasuk geng xleh main" sume2 tu yg semmgnya cakap2 kosong yg xwujud.

sory la kalo ada yg trasa ati kt sini.bukan nk laga2 kn o pape..xde niat langsung.tp apa yg dh jadi tu,biarkn je lah..
skarang ni masing2 0-0 balik..
saling memaafkan antara sesama sendiri..
sy pn nk mntk maaf jugak..sory buat semua kalo xsetuju dgn apa yg di tulis ini.

salam...

damailah said...

btul-btul..
cuma org yg 1 team je yg tau ssh senang 1 team dan cerita yg sebenarnya.

akak kenal sape s,akak kenal sape luna..

kite dh penah lalu sume benda same2 kn..jgn la diceritakan pada sume org buruk baik kita dik..

akak stuju dgn penulis kt atas ni..

Anonymous said...

gunalah nama sebenar .... menyatakan hasrat ....

hahahahhahahaha

Anonymous said...

betul2 kata damai dan luna ...

benda2 ni sumer kiter dah lalui bersama

tak elok meburukkan dan menjatuhkan orang lain

Anonymous said...

saya harap pasni xde lagi la kutuk mgutuk ni..kite xyah sebut lagi kay pasni...kite smpan jek sume ni wat kngan..let focus to our study..buktikan yg walopon kite besukan,kite juge boley dapat pointer yg bgus..selamat becuti sume...

permerhati blog said...

wahwahwah...dh berbaik...syabas...syabass...syabas...syabas...
hahahahhahaa

permerhati blog said...

to luna.....
i think u penyelamat keadaan...
adakah kamu ini sengaja nk psiko bdk2 jaya n murni ni....supaya beralih arah utk menentang kamu....
then mereka akn lupakan mslh seketika antara jaya n murni..krn diorg sebok memFIRE kamu...
neway...good job girl...sama ada kamu sngaja or xsgaja...dgn keLASERan kamu itu....depa ketepikan mslh mrk...hahhaha,...good job girl...ikut aku bdk luar ni...nk aje aku sekeh sekor2...degil...gaduh2 aje...hehhee...ok..nk p msk jab..bekpes..lapo

superman@cheerleader said...

selamat berdamai suma... & selamat bercuti :)

Ariff Redza said...

aku tak cuti... waaaaaaaaaaaaa... military duty...

pemerhati blog said...

selamat bercuti kepada student usm...
may allah swt bless u all...
majulah sukan untuk negara...renung2 kan lah drpd kejadian yg berlaku ni..
muhasabah diri masing2 ya...
keep in touch

superman@cheerleader said...

ala..ciannye xcuti..military duty??kat ne??palestin ke??hehe :P
lalala..esok mlm nak balik penang..hehe..slmt ber'duty' tuan puyer blog :)

Anonymous said...

tu ar si s tu.. dah lah utang tshirt mase pesta hoki kat aku x bayar lagi nak kecoh2.. ckp dah lah kurang adap.. x senonoh!!

Anonymous said...

aku sokong lunahebat...caya la luna...ssh snang kite dlu aku ttp ingt...geng varsity dl mmg beshhh...wtper nk bka aib team sndri kn...sndri mau ingt la kn...tol x luna...

Anonymous said...

hey tn pnye komen kt atas...
ko ni mmg firestone la..
org dah nk damaikn keadaan..
ko leyh bukak cite bru plak..
memangla kau nie..
...
pasaL Duit plak..
mntak r sndri...
xyah r nk heboh2..
netaw dy lupe ke..
ish2...
nertaubatlah..
wahai x2 varsity skalian..

Anonymous said...

nama c shoe senang tak yah guna s...s lagi ....

..................................

Anonymous said...

to pemerhati blog :

tak tahu paper wat diam sudah
jgn suker hati nk hentam2
tak citer senyap lah yer

pemerhati blog said...

assalamualaikum kpd manusia yg saya rasa islam...yg komen sblum sy ini..
erm..anda sungguh kurang ajar....
anda terasa hati dgn sy ke nk suruh sy diam....come on....manusia bleh fikir....mmg cetek n rendah pemikiran awk....sy hnya bg pndgn...
awk hentam sy.....what's ur problem?
xfhm sy dgn awk ni...org luar xbleh bg pndpt>xbleh vce komen awk suma?
so....knp nk gaduh2 n kecoh2 kt sini...???
klau nk org komen about u...jgn la nk show off kt sini...ok...xpasal2...aku plak yg angin skg....

Anonymous said...

kpd manusia yg menulis ini

to pemerhati blog :

tak tahu paper wat diam sudah
jgn suker hati nk hentam2
tak citer senyap lah yer

ko mntakla..tu lg afdal dr ko war2 kn kt sini..dose lg ade r

Ckin said...

Salam...

F.I.Y, sejak aku jd main dr 1st year, aku jd kapten hoki, team hoki W menang pasukan terbaik (Kump. besar)masa anugerah sukan 2008, kami xda masalah dgn mana2 player dr mana2 kampus.

Yg dok komen2 kt umpire la, juri la, pengajur la, korg ni sape?

What is your qualification?
Who are you?
Seterer mana korg nk kate mcm2 ni?

Aku ingatkan bke student yang bersukan, otak akan terbuka & think more positif.

What a sad loser.

Aku rasa yg dok komen2, dok caci maki org ni bkn USM Vampires.

Please la. Show your attitude as a player & an APEX student.

Klu nak komen ke ape ke, cuba duduk same2. buat satu paper work on how to improve sports at USM. not to trash someone who work thier brain just ro organise the SUKAD for you. Korg yg dok komen2 ni mampu ke nk wat sume ni?

Dont waste your brain on something so stupid.

Anonymous said...

cam kenal jerk ngan bagi komen kat atas ni ....... yer

Anonymous said...

come on i know u lah ckin ....

bla ... bla ... bla .....

Peta Pelawat