Sunday, September 28, 2008

Grand Dinner Intake 2005 USM Eng. Camp.

Setelah berbincang dengan beberapa org sahabat daripada PPK yang berlain. Kami bercadang mengada Grand Dinner bg pelajar 4th atau Intake 2005 USM Kampus Kejuruteraan. Penyertaan terbuka kepada semua yang masuk USM pada tahun 2005 dikampus kejuruteraan. Pada Sem 1 cadangan adalah mengumpul duit dahulu. Draf cadangan jamuan adalah seperti berikut:

Tempat :
Jawi Golf Resort, Jawi / Sunway Hotel , Seberang Jaya/ Restaurant Di Auto City, Juru.

Tarikh :
Mac 2009

Bayaran :
Dijangka RM100 (termasuk cenderahati dan pengangkutan)

Tema :
Akan ditentukan kemudian.

Pakaian:
Military - Mess Kit
Civilian - Tuxedo, Blazer, Baju Kebaya/Kurung, Dinner Dress (Proper Dress for Dinner)

Cenderahati:
1. Majalah intake 2005 yang mempunyai Contect dan gambar berukuran pasport Semua dan tempat autograf serta ucapan, Gambar2 kenangan mengikut pusat pengajian dan hasil2 tulisan atau seni yang ingin dijadikan kenangan macam sajak atau lukisan atau gambar.
2. Gentlemen - Sheild berlogo USM
Ladies - Jambak Bunga

Cadangan Aktiviti:
1. Semua wajib membawa hadiah dan akan ditukar secara rambang pada malam itu. Price hadiah bebas
2. Persembahan daripada semua pusat pengajian.
3. Persembahan Solo (terbuka mcam silat mata, or apa2 yang pelik pun takpa)
4. Tayangan Multimedia bermula daripada minggu oreantasi sehingga terbaru.

Wakil utk membuat bayaran:
Akan ditentukan kemudian.

Jemputan:
Tiada VIP jemputan. Just student sahaja.

Cadangan daripada semua masih diperlukan. Diharapkan semua dapat memberikan cadangan masing dalam menjayakan program ini.

[UPDATE-9/10/2008]

Cincan Intake 2005:
Setelah seach kat internet, cincin yang dicadangkan lebih kurang macam nie..


utk maklumat lanjut boleh ke:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIT_class_ring

aku akan cuba servey harga n cadangkan design. tq for the suggestion.

7 comments:

Anonymous said...

wahh bagus kilau....sayang nyer batch kami 2004 wt dinner asing2,,,,,psl majalah tu wat laa dlm bentuk softcopy atau dlm bentuk pdf ker...senang ckit....just cadangan,,,,

mujahid4869 said...

salam..menarik kilau..tp perlu jmpe n set satu kate pts mcm mane nk grk kn depa2 ni...tkt last mnt nnt slh trkh lk,sem dpn agk bz...aku stuju kl kne care die,insyaAllah.bereh.syukran..

e-mam said...

1. Ak cadangkan ko crik wakil setiap kursus pastu bncg ngan diorg,

2. Dr segi tempat kne realistic, ak x rse BJGR o sunway hotel muat ntuk satu batch, kalu gune DU tapi make up power2 ok jugak, catering amek hotel kalu nak ade performance, kite leh amek dak2 seni induk, atau dr student sndri,

3. Dari segi AJK, kite amek student 1st,2nd,o 3rd year, bia bende neh sustain smp bile2.

4. Aku cadangkan kite start buat alumni kampus kejuruteraan. buat stail U luar negara, setahun sorang contribute singgit je da ok, lame2 bdak2 yg nak masuk U- APEX ne da xpyh pnjm kat PTPTN lg, baru synergism tu ade, and sustainability can be reach.

5. Pegawai yang x berkenaan xyah ad pon xpe.

"Synergism Towards Sustainablity"

Anonymous said...

kilau kalo leh....bg laa cenderahati yg boleh buat kenangan selamanya....kalo kat US...MIT depa bg cincin....nama dia class ring atau nama tradisi dia "rat ring"....cincin ni utk depa2 yg grad dari MIT....cincin depa buat dari gangsa....setiap batch design dia lain...tp der satu jer yg sama dlm cincin MIT ni...lambang dia "beaver" melambangkan engineer..coz beaver ni engineer in animal world....depa kalo xsilap aku der 2 cincin....cincin bila masuk MIT and cincin bila dh grad.....kos utk wat cincin tu boleh laaa korang tongtong ramai....cincin just cadangan jer...

Anonymous said...

grand mcm mane perlu realistik...maaf aku bace smbil2 wat kje, so x dpt nk komen pnjg..pape pun, plz discuss with all skol komuniti(x smesti ajk2,dak2 thn 4 pun blh) kl nk realistik n mengikut tuntutan2 syarak...waAllahua'lam

huhu, tema baru aku berkaitan sustain2 ni (jgn trase fiq,dr bks rumate nih)
annergatic towards ukhrawi sustainabality(bace smpai phm,huhu)

R4Z0R said...

wah2,,,,ade cincin tu..nmtp2..:D

Anonymous said...

idea bagus..tp jgn abis kat idea jer. sebb bajet rm100 sorg jadi benda ni kene inform org awal2.so blh tepi duit awal2... means by next sem kene da konfem. patut da kene start buat committe dgn wakil from each school.pastu maybe boleh buat poster ke.. supaya sumer student bole involved same n to inform student y duduk kat luar kampus.

pasal cenderahati.. ladies cume dpt bunga,cam xsesuai kot, sebb x tahan lame.maybe boleh bg shield gak tp lain2 design , maybe for ladies design lebih feminin skit ke tp lebih kurg same ngan laki punyer... pastu cincin tu mcm menarik gak kot tp mcm xpraktikal sebb bape ramai je y akan pakai cincin tuh? esk2 da pakai cincin tunang la,cincin kahwin la, xmuat jari. lagipun kalo bg souvenier mcm shield tu smart skit bole letak kat umah ke.. kira boleh pamer la. :)

Peta Pelawat