Thursday, March 11, 2010

Tahniah dan sedikit Iktibar.

Sekalung Tahniah kepada pasukan KDSP yang telah berjaya menewaskan pasukan PALAPES USM hari ini dalam bola sepak yang best. Tahniah juga kepada John dan rakan2 yang organise game td.
Secara umumnya ada anggota PALAPES yang sangat berbakat dan berkebolehan ketika beraksi di atas padang. Aku secara peribadi harap lebih banyak game dan permainan di organise mcam hari ni termasuk anggota ladies.
Daripada permainan dan sukan kita dapat melihat sikap dan peribadi seseorang dengan jelas. Ada orang yang baran dan suka marah2 dalam padang, mcam aku. Ada yang releks dan tenang ketika bermain, ada yang gelabah bewak.. tp bukan sikap2 ini yang aku nak ulas. Yang aku nak ulas adalah sikap putus asa.
Mudah saja, apabila pasukan lawan melepasi kita, kita terus tepuk kepala menyesal. Pas tak sampai terus terduduk menyesal konon nya, silap pas terus lompat dan duduk menyesal.. sedang pada perbuatan menyesal itu dilakukan, permainan masih berjalan. Ini menunjukan kita muda putus asa dalam mengusahakan sesuatu bila kita tersilap dan gagal pada awal.
Memang kita tersilap, tp kita masih ada peluang untuk membetulkan keadaan sehingga refree tiup wisel, bola gol, bola keluar. Once tersilap, kita cuba kejar balik, nak menyesal lepas pengadil tiup wisel atau pemainan berhenti. Disini kita melatih sikap dan diri kita agar berusaha sehingga habis sesuatu kerja.
Apa pun, aku ucapkan tahniah. Sedikit perkara yang aku kongsikan hari ini. Wassalam.

2 comments:

Bali Hotels said...

Nice Post . . .:)

may you want to stay in bali,you can book hotels in bali from my website (List of Bali Hotels Discount, Low Rates):


Bali Hotels |
Seminyak Resorts Bali | Seminyak HotelsBest RegardsBali Hotels Management

Adams Scott said...

I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post nice post, thanks for sharing.advertising | advertisement | advertising agencies in Karachi

Peta Pelawat